Ihan pihalla joka säällä

Olemme aloittaneet Jadessa tänä syksynä ”Ihan pihalla joka säällä” liikuntahankkeen Helsingin kaupungin iäkkäiden liikkumisen edistämisen erityisavustuksella. Tarkoituksena on tukea ryhmäläistemme ympärivuotista liikkumista sekä liikunnallistaa ryhmätoimintaamme. Olemme saaneet yhteistyökumppaneiksi aivan loistavia tahoja kuten Suomen latu ry:n ja Eläkeläiset ry:n.  Hanke on jatkoa vuoden 2021-2022 aikana toimineelle "Ikävertaisesta liikuntakaveriksi" -liikuntahankkeelle. 

Hankkeen aikana tutustumme liikuntakohteisiin ympäri Helsinkiä, käymme sieniretkellä, kokeilemme hankikävelyä villasukilla, koulutamme ryhmänohjaajia vertaistoiminnan liikunnallistamiseen sekä kokeilemme sirkusta Sirkus Magenta ry:n johdolla. Luvassa siis paljon liikkumisen riemua ja yhdessäoloa, jipii!

Hankkeessa tehdään yhteistyötä myös Kampin ja Kinaporin palvelukeskusten kanssa. Kampissa järjestetään joka tiistai kaksi ikääntyville naisille suunnattua ja osallistujien toiveisiin vastaavaa liikuntaryhmää palvelukeskuksen taitavan fysioterapeutin johdolla. Kinaporissa alkoi pitkän tauon jälkeen naisten uintiryhmät. Nämä vesiliikuntaa ja uintia sisältävät ryhmät ovat ensisijaisesti suunnattu osallistujille, joiden on vaikea harrastaa vesiliikuntaa julkisissa uimahalleissa esim. uimataidon tai vakaumuksellisten syiden vuoksi. Kaikki muu hankkeen toiminta on tarkoitettu sekä miehille että naisille tasapuolisesti. Erityisesti aina maanantaisin Jadeen virtaa väkeä yhteiselle liikuntahetkelle ja -retkelle, aina uuden, mielenkiintoisen ja osallistujien toiveisiin vastaavan liikuntatoiminnan ääreen.

Olen itse aloittanut Jadessa edellisessä ”Ikävertaisesta liikuntakaveriksi” hankkeessa ja pääsen nyt monia oppeja ja kokemuksia rikkaampana käynnistämään uutta liikuntahanketta. Ihana olla taas mukana Jade yhteisö ry:n remmissä ja ilo tehdä työtä upeiden tyyppien kanssa ja etenkin osana moninaisuutta tukevaa työyhteisöä!

Liikuntahanke on saanut myös toisen loistavan ohjaajan Muhimin. Yhdessä olemme saaneet jo suunnitella ja toteuttaa Muhimin ja asiakkaiden kanssa tänä syksynä muun muassa asahia, sauvakävelyä ja tutustua Aurinkolahden ulkoliikuntaväläineisiin aurinkoisessa säässä. Emme millään malta odottaa syksyn, talven ja kevään liikuntahetkiä yhdessä!

Tulkaa mukaan seuraamaan liikuntahankkeen kokeiluja Instassa ja Facebookissa:

Instagram: www.instagram.com/jade_toimintakeskus/

Facebook: www.facebook.com/JADE-toimintakeskus

 

Miina Inkilä, Hankekoordinaattori, p. 040 190 1843